Un pocinog la bloc de Alexe C.


Un pocinog la bloc sau dragoste în vremea lui Dragnea
Alexe C, 34 de ani - București

Dragă redacție,

Totul a început într-o dimineață de duminică dintr-un iunie timpuriu, destul de mohorâtă, împresurată de mireasma florilor de cireși, care se contopea aproape ideal cu o ceață neașteptat de laptoasă în cartierul Drumul Taberei. Dar, în fine, destul cu conturarea acestui peisaj idilic, care nu ajută cu nimic  scopul acestei scrisori. ÎMI GĂSESC CAUCIUCURILE BICICLETEI DESUMFLATE ! Și nu un cauciuc, ci ambele, la fel ca într-o crimă pasională când ucigașul nu aplică doar un cuțit, ci spintecă carnea cu șuriul până obosește. Dacă vă întrebați unde îmi țin bicicleta, sunt nevoit tot eu să vă răspund. O țin în fața blocului legată de un gard pentru că mie îmi plac foarte mult filmelele western și vreau să mă simt la fel ca un cowboy, care își priponește calul în fața casei. La început, am bănuit o ceată de pisici, care s-a aciuat la bloc, de când dușmanul lor natural a fost extirpat de pe străzile bucureștene. Îmi repun bicicleta pe roți, ca să nu zic pe picioare, dar operațiunea de hăcuire se repetă de încă 2 ori cu aceeași înverșunare și cruzime. Plictisit să tot merg să cumpăr cauciucuri și ca să nu creadă vânzătoarea că am vreo afacere necurată, mi-a venit stralucita idee să pândesc faptașul sâmbătă spre duminică noapte. Pentru că da, toate cele 3 fapte s-au întâmplat săptămânal în noaptea de duminică. Întâmplarea îmi aducea aminte de celebra noapte a cuțitelor lungi, eu jucând acum rolul vigilentului care vrea sa descopere nazistul. Pentru că da, dragă redacție, nazistul era un el. Aproape se crăpase de ziuă, când eu stând la geam ca un porumbel, la adapostul întunericului din dormitor, semi adormit ascultând de pe youtube un podcast al unor 2 tipi cu subiecte de altfel interesante, aud o vânzoleală la bicicletă. Trag un halat pe mine și stând la parter, ies repede și prind în flagrant măcelarul semicursierei. Mă apropii fără teamă din spate și exclam neînțelegându-mi eleganța:
- Bună dimineața! Ce faceți aici ? El din inerție, mai împunge o dată cuțitul până să se oprească, se întoarce și îmi răspunde:
- Îmi apăr onoarea de bărbat și viitor tată. O rază de soare îi suliță fața și l-am recunoscut. Era vecinul de vizavi, Marcel, un pripășit, pe aceste mealeaguri roditoare, din celebrul județ Teleorman.  Acesta, nu se știe prin ce mijloace, a reușit să intre în sufletul vecinei mele, Lăcrămioara, cu 14 ani mai tânără ca mine. Nu numai în suflet a intrat se pare, pentru că mica noastră comunitatea a blocului se va mări în câteva luni cu încă un membru. Privindu-l nedumerit îi spun:
- Vecine, știi că aceasta e bicicleta mea ?
- Normal că știu că e a ta, doar nu am vreo plăcere nebună de a sparge cauciucuri de bicicletă la întâmplare. Și a continuat rânjind:
- Plus că tu ești singurul puturos care își leagă bicicleta în fața blocului. Înfrânându-mi pornirea de a-i explica că nu puturoșenia e motivul locului bicicletei, îl interoghez un pic:
- Înainte să te dau pe mâna poliției, poți să îmi spui care e motivul acestui consum de energie demn de cauze mai nobile ?
- Bătrâne, tu ești motivul, îmi spuse el cu un ton domol ca de spovedanie. Am prins-o pe Lăcrămioara uitându-se lung după tine când intri și ieși din bloc. Eu nefiind dus la biserică și neavând patrafir îi zic:
- Pe Lăcrămioara, dupa ce a rămas orfană, am privit-o ca pe o soră mai mică și nefiind băgat în nicio sectă dubioasă, nu apreciez și nu practic incestul. În momentul acela timpul s-a dilatat și mi-am adus aminte de mici întâmplări, pe care nu le-am băgat până atunci în seamă, care s-au petrecut de când s-a mutat Marcel în bloc: constanta apariție la ușă a unor curieri de la diferite restaurante cu specific asiatic, graffiti cu pentagrame pe zidul din dreptul geamului meu, preșul de la intrare ars, cutia poștală umplută cu resturi de mâncare și gândaci de bucătărie, care se lăfăiau ca în jacuzzi. Practic Marcel îmi purta sâmbetele mai mult decat poartă un turist neamț o cămașă înflorată și o ghirlandă hawaiiană. În mintea lui, ar fi trebuit să ies din bloc îmbrăcat în burkă ca să nu mai atrag atenția tinerei mămici. Dar asta ar fi dus mai mult ca sigur la decesul subit prin infarct al unei băbuțe, care m-ar fi confundat cu un ialalabad, care a venit sa îi bubuie gradinița cu panseluțe și toporași.
Dându-mi seama că omul iși regretă faptele, din sufletul meu bun, impresionat, am decis să îi mai dau o șansă:
- Trebuie să îmi cumperi o bicicletă electrică și nu iți vei crește copilul din închisoare, i-am spus cu un ton împăciuitor ca al unui tată care iși prinde fata de 16 ani în pat cu un cocalar burtos cu fațâ de taximetrist. Marcel a cam strâmbat din nas, dar probabil gândul că nu mă va mai vedea cativa ani l-a convins.

3 comentarii:

Anonymous said...

si-ar fi meritat bataie daca era bicicleta mea.....De asta o tin in dormitor cu mine si desigur ca sa nu ma simt singur:))))))

Anonymous said...

https://www84.zippyshare.com/v/xCB1bYIb/file.html

tum said...

Every time I read from this blog site I learned something new, but the comments here make me think differently at times.
It is there now.
Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift. love-binding-spell-caster