Guvernul a scos etnobotanicele din Spice Shop-uri în afara legii

Publicat: 10 Februarie 2010

Guvernul a aprobat, astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă, interzicerea comercializării a 36 de substanţe şi plante etnobotanice, asimilate drogurilor, care se găsesc în magazinele Spice Shop sau Legally Smoke.

Actul normativ aprobat de Guvern introduce în categoria drogurilor 27 de substanţe şi 9 plante etnobotanice cu efect halucinogen, care nu mai pot fi deţinute şi comercializate.

Măsura va intra în vigoare de îndată ce va fi publicată în Monitorul Oficial, fiind acordat apoi un anumit interval de tranziţie de zece zile de la publicare pentru distrugerea produselor aflate pe stoc.

Ordonanţa de urgenţă permite numai anumitor categorii de persoane specializate care pot deţine astfel de plante, dar în cantiţăţi mici, destinate tratamentului terapeutic şi utilizării ca eşantion de probă şi comparaţie cu alte produse similare care vor fi eventual descoperite ca fiind vândute ilegal.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, aceste substanţe se găsesc în produse care se vând de regulă sub formă de ţigări, comprimate, prafuri, fragmente vegetale ambalate în plicuri, sub diverse denumiri, preţurile de vânzare variind în funcţie de gramaj.

De exemplu:

Special gold - sare: 0,25 g - 40 lei, 0,75 g - 90 lei
Pulse - pulbere: 0,5 g - 30 lei, 3 g -119 lei
Fly Agaric Mushroom - ciuperci uscate: 12 g - 60 lei
Spice Diamond - fragmente vegetale: 1 g - 50 lei
Spice Gold Spirit - pulbere: 3 g - 90 lei

Puteţi consulta lista completă a planetelor şi substanţelor interzise aici.


deci :) e amuzanta dar sa zicem si normala aceasta actiune.

sursa www.capital.rocaterinca tema asta pentru firefox :D

http://www.getpersonas.com/en-US/persona/74106


0 comentarii: