Yes is good for us

Marijuana, benefica in stimularea memoriei si in lupta cu maladia Alzheimer

Marijuana poate ajuta la reducerea pierderilor de memorie in cazul persoanelor in varsta si ar putea fi benefica in tratarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Ohio, informeaza telegraph.co.uk.

Contrar parerilor traditionale, bazate pe observatie, potrivit carora consumul de marijuana ar avea efecte negative asupra memoriei, cercetatorii au descoperit recent ca planta impiedica deteriorarea cerebrala, ajutand creierul sa se mentina tanar.
Cercetatorii au descoperit ca anumite elemente care se regasesc in marijuana au efecte benefice asupra creierului persoanelor in varsta, reducand inflamarea si stimuland chiar formarea de noi celule ale creierului. Rezultatele cercetarii sugereaza posibilitatea dezvoltarii de medicamente cu proprietati similare marijuanei pentru a ajuta in prevenirea si tratamentul bolii Alzheimer. Acestea ar trebui sa aiba proprietati similare cu cele ale tetrahidrocanabinolului/ dronabinol (THC), care este principala substanta psihoactiva din canabis, insa fara efectele halucinogene asociate.
Desi etiologia bolii nu este cunoscuta, inflamarea cronica a creierului este considerata cauza determinata a pierderilor de memorie.
"Pot oamenii care fumeaza marijuana sa previna boala Alzheimer daca aceasta exista in familie? Nu sustinem asta, dar metoda ar putea functiona daca ar putea fi dezvoltate medicamente care sa reproduca cele mai importante proprietati ale marijuanei asupra receptorilor din creier, pentru a preveni pierderile de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta", a declarat doctorul Gary Wenk, coordonator al cercetarii.
Rezultatele cercetarii au fost publicate in jurnalul Societatii de Stiinte Neurologice, dupa ce testele efectuate pe soareci au indicat efecte pozitive ale canabisului asupra capacitatii animalelor de a invata si a-si reaminti informatii.

2 comentarii:

drogy said...

Ba...io azi am stat juma de zi sa incerc sa-mi aduc aminte ca am mancat ieri, gen...inflamarea cronica a creierului =)) Abia astept sa vad mosi pe strada, care nu mai stiu cum ii cheama si li se scurge creierul pe nas (ca, de, s-a inflamat prea tare de la varsta si astea)si sa-i salvez bagandu-le cate un cui in gura!!!
Na tataie, sa-ti fie bine =)))))))

IepurishKanu said...

Ca centrele alea de ajutor in caz de canicula..Aia dau apa noi dam creier in tigare